Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Opening hours

Mon: gesloten / closed
Tue: 09.30 - 18.00
Wed: 09.30 - 18.00
Thu: 09.30 - 18.00
Fri: 09.30 - 19.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: gesloten / closed

De Drie Dennen úw topSlijter 100% craftsmanship

Fine Taste Good Living

Veenbessen en peer crumble met Jägermeister

22 November 2020

Een warm dessert Is heerlijk nu het wat kouder wordt. Wat nog meer bekend staat als hartverwarmend is Jägermeister. In dit recept combineren we deze twee en komen de winterse sferen u tegemoet.

 dilyara-garifullina-D5NFJDb9j8s-unsplash (1).jpg

Ingrediënten:
4 peren
150 gram veenbessen
2 eetlepels fijne suiker
½ citroen (geperst)
100 gram bloem
100 gram bruine suiker
70 gram amandelmeel
100 gram boter (en nog wat extra, om in te vetten)
1 eetlepel kaneelpoeder
Jägermeister (naar smaak)

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de peren en snij ze in kleine blokjes. Meng de perenblokjes met de veenbessen, citroensap en de fijne suiker in een bak of kom.  

Bekleed een kleine ovenschaal of vuurvaste kom met bakpapier (Tip: smeer de ovenschaal in met wat boter zodat het bakpapier goed blijft plakken) en vul deze met het mengsel. Bedruppel de bovenkant met wat Jägermeister.

Maak de crumble: meng de bloem met de bruine suiker, het amandelmeel, kaneel en de boter. Dit kan met de hand of met de mixer. Verkruimel (met uw handen) de crumble over de vruchten. Zet 30 minuten in de oven. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs en een likeurtje.

« Back