Fine Taste Good Living
Zalm-avocado op toast met een heerlijk glas Aumérade Style Côtes de Provence Rosé!
Provence rosé wijnen zijn herkenbaar door de lichte, bleke kleur en het aangename karakter en de fruitige aroma’s. En wie lente zegt, roept Rosé! En dat gepaard met een heerlijk gerecht met zalm.
Dit heeft u nodig (2 tot 3 pers. lunch):
- 1 fles Aumérade Style Côtes de Provence Rosé
- 300 gr gesneden plakken zalm
- 1 citroen
- 2 avocado’s
- 1 pakje crème fraîche
- 1 zakje verse rucola
- 1 pak toast of maak geroosterd brood
- Borden
- Kom
- Staafmixer of ander mix machine
Bereiding
1. Snijd de 2 avocado’s doormidden en verwijder de pitten. Haal het vruchtvlees eruit en doe het in een kom en pureer. Voeg hier 2 el crème fraîche bij met het sap en rasp van ½ citroen en gebruik een staafmixer om te mengen. Voeg wat peper en zout toe om op smaak te brengen.
2. Pak de borden en leg hier de toast op. Smeer deze in met de avocado crème en verdeel de plakken zalm over de toast. Snijd wat rucola fijn en strooi over de zalm. Knijp het sap van de andere ½ citroen uit over de zalm.
3. Pak de wijnglazen en schenk de heerlijke Aumérade Style Côtes de Provence Rosé in en geniet!
Klik hier voor nog meer gerechten of mixtips!