Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten / closed
Di: 09.30 - 18.00
Wo: 09.30 - 18.00
Do: 09.30 - 18.00
Vr: 09.30 - 19.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: gesloten / closed

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Originele ideeën voor een volwassen Sinterklaasavond

Originele ideeën voor een volwassen Sinterklaasavond

schoen.jpgHet heerlijk avondje is bijna weer gekomen en dat wilt u dit jaar vast niet zomaar voorbij laten gaan. Na weken van spanning, schoenen zetten, liedjes zingen en kinderen die vol spanning naar bed gaan, is het nu ook eens tijd voor de 'grote’ mensen. Want pakjesavond is niet alleen voor zoete kinderen! úw topSlijter zet de leukste en lekkerste ideeën op een rij om van deze sinterklaasavond iets speciaals te maken.


Cubaanse (kruid)noten met El Dorado Rum

Sinterklaasavond kan niet zonder kruidnootjes. Met dit recept worden ze net iets spannender. En, heel bijzonder, zonder traditionele koekkruiden. Voor het bakken van ongeveer 40 kruidnoten heeft u het volgende nodig:

pepernoten.jpgIngrediënten:
• 60 gr margarine
• 100 gr zelfrijzend bakmeel
• 50 gr suiker
• 1 el El Dorado Rum
• 1 limoen
• 1 sinaasappel
• muntblaadjes

Zo maakt u het:
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Rasp de schil van een halve limoen en de schil van een kwart sinaasappel en snijd 2 handjes muntblaadjes fijn. Pers de limoen en sinaasappel uit. Verwarm eerst de rum in een pannetje en voeg een theelepel limoensap en een theelepel sinaasappelsap toe. Snijd de margarine in kleine stukjes. Doe ze vervolgens samen met de rasp van de limoen en sinaasappel, de muntblaadjes, het bakmeel, de suiker en de verwarmde rum in een kom. Meng en kneed alles met uw handen totdat het één geheel wordt. U kunt eventueel nog een beetje rum toevoegen, maar zorg dat het deeg in elk geval niet te nat en plakkerig wordt.
Rol het deeg nu uit in lange slierten. Snijd de slierten in stukjes en rol van elk stukje deeg een bolletje en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk een klein beetje aan en zorg voor voldoende ruimte tussen de bolletjes, deze gaan namelijk nog rijzen in de oven. Bak de kruidnoten in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze vervolgens goed afkoelen en uitharden. De kruidnoten zijn namelijk nog zacht als ze uit de oven komen.

Sinterklaas dobbelspel met shotjes

cdeautjes.jpgHet is al jaren razend populair om op pakjesavond een spel te spelen waarbij u elkaar kleine cadeautjes geeft. Het overbekende Sinterklaas dobbelspel. Iedereen koopt een aantal kleine cadeaus die op een grote hoop bij elkaar gaan en gaat hier vervolgens in een kring omheen zitten. Om de beurt gooit iemand met een dobbelsteen en bij elk aantal ogen dat er wordt gegooid, hoort een opdracht. Dit spel maakt u net even iets spannender als u er een extra opdracht aan toevoegt, uiteraard alleen als er enkel volwassenen meespelen.

dobbelsteen.jpgDit gaat dan als volgt:
bij 1 oog: pak een cadeau en pak deze uit
bij 2 ogen: geef een cadeau aan iemand anders
bij 3 ogen: ruil een cadeau met een cadeau van een willekeurig persoon uit de kring
bij 4 ogen: alle cadeaus van iedereen naar links verplaatsen
bij 5 ogen: alle cadeaus van iedereen naar rechts verplaatsen
bij 6 ogen: neem een shotje en leg een cadeau terug op de stapel

Leuk toch! U weet aan het einde van de avond niet wat u heeft gewonnen, maar wel heel veel lol. 

Uiteraard kunt u bij ons in de winkel terecht voor al uw leuke cadeautjes.

Hot White Chocolate Milk

Warme chocolademelk hoort er natuurlijk helemaal bij op Sinterklaasavond. Deze witte 'volwassen' variant is net een tikkeltje anders en daarom een heerlijke verrassing voor iedere chocoladeliefhebber.

chocolademelk.jpgIngrediënten:
• 1 lt volle melk
• 2x steranijs
• 3 el vanillesiroop
• 200 gr witte chocolade
• 300 ml Merrys White Chocolate Cream
• slagroom
• cacao

Zo maakt u het:
Verwarm de melk in een pannetje, samen met de vanillesiroop en steranijs gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat de melk niet gaat koken. Haal de steranijs uit de melk. Brokkel de witte chocolade in stukjes en voeg deze aan de melk toe. Blijf goed roeren totdat alle chocolade is gesmolten. Voeg de Merrys White Chocolate Cream toe en verwarm nog heel even. Schenk deze in grote mokken, serveren met slagroom en besprenkelen met cacao.

Uw topSlijter wenst u een fijne Sinterklaastijd toe!