Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten / closed
Di: 09.30 - 18.00
Wo: 09.30 - 18.00
Do: 09.30 - 18.00
Vr: 09.30 - 19.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: gesloten / closed

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

De historie van Buffalo Trace Bourbon Distilleerderij

De historie van Buffalo Trace Bourbon Distilleerderij

De welbekroonde Buffalo Trace Bourbon is het vlaggenschip van de Buffalo Trace Distillery, gelegen in Frankfort, Kentucky. Een historische en gerenommeerde distilleerderij met een rijk erfgoed. Zo is het de oudste continu producerende distilleerderij in de Verenigde staten, zelfs tijdens de drooglegging werd er voor medicinale doeleinden gedistilleerd. De George T. Stagg Distillery overleeft de drooglegging wel. Dat was mede te danken aan Albert B. Blanton. Hij kreeg het voor elkaar om tijdens de drooglegging een vergunning te krijgen om whiskey te produceren voor medische doeleinden.

Buffalo Trace Bourbon - uw topSlijter NB website


Waar het allemaal begon...
Albert B. Blanton’s leven speelde zich grotendeels af op de distilleerderij. Hij begon in 1897 op 16-jarige leeftijd als kantoorhulp, klom via diverse functies steeds verder omhoog. In 1912 werd hij manager van de productiefaciliteit en in 1921 werd hij directeur van de George T. Stagg Distillery. In 1952 gaat Albert B. Blanton, na een dienstverband van meer dan 55 jaar, met pensioen.

Onder zijn leiding overleefde de distilleerderij o.a. de drooglegging, de crisis van begin jaren ’30, een verwoestende overstroming in 1937 en de 2e Wereldoorlog. Daarnaast zorgde hij voor een enorme groei van wat nu de Buffalo Trace Distillery is. Zo was hij verantwoordelijk voor de bouw van 6 grote pakhuizen met elk een capaciteit van 50.000 vaten! Ook zorgde hij ervoor dat de distilleerderij werd aangesloten op de – inmiddels niet meer bestaande - Frankfort and Cincinnati Railroad.

De rijping van Buffalo Trace Bourbon
De Buffalo Trace Bourbon rijpt minimaal 8 jaar in nieuwe eikenhouten vaten in de historische oude pakhuizen van de distilleerderij. De whiskey vertoont complexe aroma’s van vanille en wordt vergezeld door een plezierig zoete en licht kruidige smaak.

Leuk weetje! Tijdens een renovatie in 2016 ontdekten arbeiders de fundamenten van een oud distilleerderijgebouw uit het begin van de 19e eeuw. Deze vondst kreeg de bijnaam "Bourbon Pompeii".

Meer informatie of deze heerlijke fles in huis halen? Kom langs in de winkel!

Klik hier voor alle aanbiedingen