Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Opening hours

Mon: gesloten / closed
Tue: 09.00 - 18.00
Wed: 09.00 - 18.00
Thu: 09.00 - 18.00
Fri: 09.00 - 20.00
Sat: 08.30 - 17.00
Sun: 09.30 - 13.00

De Drie Dennen úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Chateau Du Tariquet Bas Armagnac XO

Chateau Du Tariquet Bas Armagnac XO
De Gascogne is de streek van de klassieke destillaten Armagnac en Bas-Armagnac, op basis van druiven als ugni blanc, folle blanche, baco en colombard. De familie Grassa van het Château du Tariquet heeft een lange ervaring met het maken van mooie Bas-Armagnac. De X.O. is een Bas-Armagnac die een zeer lange vatrijping heeft ondergaan. Daarmee is een een Armagnac van internationale allure. Hij heeft in totaal maar liefst vijftien jaar gerijpt op eikenhouten vaten. Deze lange rijping levert een geweldige, complexe en brede Armagnac op, prachtig rijp en afgerond. Perfect om heerlijk van te genieten op een rustig moment, als een mooi digestief bijvoorbeeld en natuurlijk bij een mooie sigaar.
Het Château du Tariquet is van oudsher een producent van Armagnac van hoge kwaliteit. Grondlegger is Jean-Pierre Artaud, die werd opgevolgd door zijn schoonzoon Pierre Grassa. Deze breidde het bedrijf uit met een bloeiende productie van witte wijnen, en tegenwoordig zelfs ook rosé. Maar de Armagnac werd daarbij niet vergeten. Het bedrijf maakt prachtige Bas-Armagnacs, puur en zacht van karakter. Bas-Armagnac wordt beschouwd als de beste versie van de Armagnac, het beroemde destillaat uit Zuidwest-Frankrijk. Hij mag alleen worden gemaakt in een streng afgebakende streek in westen van het departement Gers, rond het stadje Eauze, en het aangrenzende deel van het departement Landes. Bij Tariquet wordt afgezien van het aankleuren van de Armagnacs met een vleugje karamel, zoals vaak gebruikelijk is, maar feitelijk onnodig. Dat zorgt voor delicate en pure stijl Bas-Armagnac.
€ 37.18
Bottle

Product Information

Country
France
Volume
70 CL
Alcohol Percentage
40% vol
Colour
Amber
Smell
Rijk, gelaagd, gebalanceerd en complex met tonen van unieke eiken, bijenwas, antiek was, druiven, druivenpitten, boshoning, gedroogde vruchten (pruimen, abrikoos, dadels, rozijnen, krenten), gras, hint naar kamfer, mokka, koffie, palissander, kaneel, bittere chocolade, laurier, leer, rijke zoete tabak, karamel, bruine suiker, gekarameliseerde appels, druivenschil, zachte tannine, walnoten en bloemige tonen
Taste
Zeer lang, rijk en beetje droog met tonen van gedroogde zuidvruchten.
After drink
Zacht, mooi subtiel en verfijnd, vanille en een beetje karamel. Heel mooie lengte.
Wine-food
Armagnac wordt meestal geserveerd aan het einde van de maaltijd, maar u kunt het ook als aperitief drinken.
Serving
Een ander gebruik is het serveren van een armagnac als een trou gascon: een ijskoud glas armagnac in het midden van een rijke dis om ruimte te maken voor de volgende gangen. U drinkt armagnac normaal gesproken uit een tulpglas.
Post a review