Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Opening hours

Mon: gesloten / closed
Tue: 09.30 - 18.00
Wed: 09.30 - 18.00
Thu: 09.30 - 18.00
Fri: 09.30 - 19.00
Sat: 09.00 - 17.00
Sun: gesloten / closed

De Drie Dennen úw topSlijter 100% craftsmanship

Webshop

You are here:
De Drie Dennen
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

The Famous Grouse Whisky

The Famous Grouse Whisky
In 1896 maakte Matthew Gloag, een kruidenier en wijnverkoper uit Perthshire, zijn eerste whisky. Onconventioneel vanaf het begin vernoemde Gloag zijn whisky liever naar de iconische Red Grouse, de Schotse Sneeuwhoen, dan zichzelf. The Grouse Brand was geboren en sindsdien siert de inheemse vogel, die uitsluitend in Schotland voorkomt, het etiket. Al ruim 200 jaar blijft de distilleerderij trouw aan lokale tradities en is het nog altijd gevestigd in Perthsire, in het zuiden van de Schotse Hooglanden, waar het allemaal begon. Trouw wordt de door Matthew Gloag ingestelde strenge selectieprocedure van ingrediënten gevolgd. Alleen whisky’s die al enkele jaren in eiken vaten hebben gerust worden gebruikt, en na het blenden wordt de whisky nog eens 6 maanden extra op vaten gelegd waardoor er zachtere en elegantere blend ontstaat. Vandaag de dag vinden er bijna 6000 kwaliteitscontroles plaats voordat een fles Grouse verkocht wordt. Het succes en de populariteit van de The Grouse Brand, deed Gloag in 1905 besluiten om het woord ‘famous’ toe te voegen. Terecht, want The Famous Grouse is nog altijd de bestverkochte whisky in Schotland.
€ 20.65
Bottle
In shopping cart

Product Information

Origin
Scotland
Volume
100 CL
Alc.Vol.
40% vol
Type whisky
Blended
Type of taste Whisky
Medium & Grain
Taste
zacht en rond met een moutige zoetheid, vanille, vers en gedroogd fruit met zachte kruiden
Finish
medium lang, zacht soepel met een herkenbaar malt karakter
Pairing
uiteraard excellent om puur te drinken of in de mix met cola, maar de whisky gaat ook erg goed samen met een goed gegrild stuk vlees met gesauteerde champignons of kruidige rijst.
Post a review