Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: 09.30 - 13.00 uur

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Comte Ferragut Armagnac VSOP

(0,0 / 5)
Comte Ferragut Armagnac VSOP
Armagnac wordt op een iets andere methode bereid dan cognac. Armagnac wordt slechts één keer gedistilleerd, terwijl cognac twee maal en bij een lagere temperatuur gedistilleerd wordt. Beide dranken worden gedistilleerd in een distillatieketel. In elk gebied zijn er natuurlijk eigen regels en andere tradities.

Na het stoken heeft cognac een alcoholpercentage van 70%, bij armagnac varieert dit naargelang de distillatiemethode. Dat betekent dat armagnac een groter waterdeel heeft waarin zich de geur- en smaakstoffen bevinden. Invloeden van terroir, druif etc. zijn daardoor in armagnac groter. Beide dranken worden gerijpt op eikenhouten vaten.

Ook de druiven voor het maken van armagnac zijn dezelfde als die voor cognac. De bereiding wordt gecontroleerd door Bureau National Interprofessionel de l'Armagnac (BNIA).

De Armagnacstreek is onderverdeeld in

Bas-Armagnac
Armagnac-Ténarèze
Haut-Armagnac
en ligt verspreid over drie departementen de Gers, Lot-et-Garonne en de Landes. Alleen in dit gebied geoogste druiven mogen worden gedistilleerd tot armagnac. Dit gebied valt samen met de Côtes de Gascogne. De gehele AOC bestaat uit wijngaarden met een gezamenlijke omvang van 15.000 hectare.
.
€ 21,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Flesinhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Kleur
Diep amber
Geur
Rijk, gelaagd, gebalanceerd en complex met tonen van unieke eiken, bijenwas, antiek was, druiven, druivenpitten, boshoning, gedroogde vruchten (pruimen, abrikoos, dadels, rozijnen, krenten), gras, hint naar kamfer, mokka, koffie, palissander, kaneel, bittere chocolade, laurier, leer, rijke zoete tabak, karamel, bruine suiker, gekarameliseerde appels, druivenschil, zachte tannine, walnoten en bloemige tonen
Smaak
Zeer lang, rijk en beetje droog met tonen van gedroogde zuidvruchten, karamel, druiven, zachte tannines, kaneel, eiken, chocolade, koffie en zoete tabak
Wijn-spijs
Armagnac wordt meestal geserveerd aan het einde van de maaltijd, maar u kunt het ook als aperitief drinken.
Serveren
Een ander gebruik is het serveren van een armagnac als een trou gascon: een ijskoud glas armagnac in het midden van een rijke dis om ruimte te maken voor de volgende gangen. U drinkt armagnac normaal gesproken uit een tulpglas.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review