Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: 09.30 - 13.00 uur

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Tamdhy 25

(0,0 / 5)
Tamdhy 25
Vanaf de plaats Aberlour gereden, in noordelijke richting langs Macallan en Cardhu staat vlak bij Knockando ten noorden van de rivier de Spey de distilleerderij Tamdhu. De naam stamt uit het Gealic. “Dhu” betekent zwart en “Tam” betekent heuvel. Dus Tamdhu betekent vertaald “zwarte heuvel”. Het gebied rondom Tamdhu stond vroeger bekend als de “smugglers glen”, daar het gebied zeer ontoegankelijk was en met het zuivere water aldaar een ideale plek was voor de illegale stokers. De distilleerderij werd in 1897 gebouwd als leverancier voor blends en de stuwende kracht achter deze nieuwbouw was William Grant, de directeur van de Highland Distilleries. William Grant had de bekendste architect en ingenieur in die tijd in de arm genomen voor de nieuw te ontwerpen Tamdhu distilleerderij. Ook deze distillleerderij lag aan de Strathspey-spoorlijn en er werd zelfs een eigen station gebouwd, Dalbeallie geheten. In de loop van de jaren is Tamdhu vele malen door crises etc. gesloten geweest, de distilleerderij werd dan gebruikt voor de opslag van Glenrothes malt whisky. In 1899 werd de Tamdhu distilleerderij overgenomen door de Highland Distillers (Edrington Group), in 2011 is de distilleerderij enig tijd gesloten geweest en is in 2011 door Ian Macleod Distillers gekocht.
In 1899 werd de Tamdhu distilleerderij overgenomen door de Highland Distillers (Edrington Group), die tot de dag van vandaag nog eigenaar van Tamdhu zijn. Ook deze distillleerderij lag aan de Strathspey-spoorlijn en er werd zelfs een eigen station gebouwd, Dalbeallie geheten. In de loop van de jaren is Tamdhu vele malen door crises etc. gesloten geweest, de distilleerderij werd dan gebruikt voor de opslag van Glenrothes malt whisky. In 1966 werd de reeds gebouwde Saladinbox gemoderniseerd en de capaciteit verdubbeld. In het oude stationsgebouwtje Dalbeallie werd een bezoekerscentrum gebouwd. In het stillhouse van Tamdhu staan nu drie wash stills en drie spirit stills, die met stoom gestookt worden. De negen washbacks zijn tegenwoordig van roestvrij staal. Voor de rijping van de new spirit gebruikt men refill, sherry- en bourbon vaten. De zeer goed onderhouden Tamdhu distilleerderij betrekt haar grondstoffen, zoals gerst en turf uit de onmiddellijke omgeving en produceert op traditionele wijze. Al het graan wordt gemout in de eigen Saladin-mouterij. Uit een lokale bron betrekt Tamdhu het brouwwater voor de mout productie, die op de distilleerderij “The Tamdhu Spring” genoemd wordt. Het koelwater betrekt men uit de langsstromende Knockando Burn. Tamdhu brengt sinds 1976 drie single malts op de markt, de rest van de malt is bestemd voor de blends van Cutty Sark, Dun Hill en de Famous Grouse. Ook werd in 1967 in het oude Dalbeallie Station een visitors centre geopend om de bezoekers meer kennis van het stoken en de distilleerkunst te laten zien.
€ 495,00
Verpakking
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Flesinhoud
70 CL
Alcoholpercentage
43% vol
Afdronk
Kleur: iets donker goud. Neus: eerst bloemig (lavendel) en dan komen wat rokerige tonen naar boven met aroma’s van een sigarendoos en een licht wolkje van wierook. Daarna meer en meer bloemige (wilde) aroma’s met aangename tonen van tabak (Havanna’s). Smaak: zeer complex en stevig met fraaie aroma’s van hout, bloed sinaasappels, thee, schillen van appels, gebakjes en honing dan komen er tonen van kruiden los (peper, kaneel, nootmuskaat en paprika). In de lange afdronk tonen van karamel en verbazingwekkend veel ziltige tonen. Prachtige whisky.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review