Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten / closed
Di: 09.30 - 18.00
Wo: 09.30 - 18.00
Do: 09.30 - 18.00
Vr: 09.30 - 19.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: gesloten / closed

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Glenmorangie Finealta

(0,0 / 5)
Glenmorangie Finealta
Finealta is een huwelijk van whisky’s van verschillende leeftijden. Finealta komt uit het Gaelic en betekent “elegant” en het is inderdaad een delicate dram, die met weemoed terugkijk naar de Belle Epoque, toen destijds in 1903 de Glenmorangie distilleerderij een verzoek ontving van het beroemde Savoy Hotel in Londen voor de levering van een speciaal vat met de mooiste single malt van de distilleerderij. Men zegt, dat je niet kunt terugkeren naar het verleden, maar dr. Bill Lumsden, Master Distiller van de Glenmorangie distilleerderij heeft precies dat gedaan met deze Finealta, tweede in de nieuwe reeks van de Private Editions serie van Glenmorangie.
Single Highland Rare Malt Scotch Whisky
American Oak and Oloroso Sherry Oak
€ 288,43
Fles
Huidige voorraad: 1
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Hooglanden
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
46% vol
Soort whisky
Single Malt
Kleur
Diep amber.
Geur
Een rijke, volle, goed gebalanceerde en complexe whisky met tonen van vanille, peper, gekarameliseerde sinaasappel, rozijnen, perensnoepjes, boshoning, tuttifrutti, perzik, amandel, limoen, sherry, kaneel, piment, eiken, vuursteen, kalk, zachte discrete zoete rook, mokka, koffie, een hint naar kruidnagel, mandarijnen schil, amandelspijs, macarons, leer, peren en een hint naar munt.
Smaak
Een krachtige, volle, gebalanceerde, mond vullende en complexe whisky met tonen van tannine, eiken, subtiele rook, dadels, vijgen, kruisbessen, zilt, citrusschil, limoensap, anijs, gember, ananas, groene appel, mineralen, koriander, marmalade, nootmuskaat, poedersuiker, viooltjes, kamperfoelie, Earl Grey tea, kersen, rozijnen, pruim, vanille, turks fruit, karamel en meringue.
Afdronk
Een lange, warme en licht drogende afdronk met tonen van lelie, karamel, rode vruchten, een vleugje rook, honing, sinaasappel, peper, vanille en eiken.

Een goed gelaagde whisky die krachtig en vurig is en tegelijkertijd elegant. Het is een complex assortiment van toetjes in vloeibare vorm. Water toevoegen is zeker niet nodig bij deze whisky hij is wat mij betreft beter zonder water.

Deze whisky heeft wel even tijd nodig in je glas. Het is aan te raden hem, na het inschenken, 15 minuten te laten ademen. Hij geeft dan meer van zijn gelaagde aroma’s vrij.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review