Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten / closed
Di: 09.30 - 18.00
Wo: 09.30 - 18.00
Do: 09.30 - 18.00
Vr: 09.30 - 19.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: gesloten / closed

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Glenfiddich Anniversary Edition Speyside Single Malt Whisky

(0,0 / 5)
Glenfiddich Anniversary Edition Speyside Single Malt Whisky
De Glenfiddich distilleerderij staat ten noorden van de plaats Dufftown, aan de oever van de rivier de Fiddich. De naam Glenfiddich betekent "vallei der herten". De distilleerderij werd door William Grant in 1887 opgericht en werd een echt familiebedrijf. De vijfde generatie Grant bestuurt nu de firma William Grant & Sons Ltd. In 1963 werd de Glenfiddich single malt op de markt gebracht. De huisstijl van Glenfiddich is, jonge whisky's zijn drogend, fruitig lekker als apéritief en oudere malts zijn rijper, met chocolade en fruit aroma's en meer after diner malts. De Glenfiddich distilleerderij heeft twee stillhouses waarin tien wash stills en twintg spirit stills staan. De vierentwintig washbacks zijn van Oregon pine. Er worden hier zelfs twee mash tuns gebruikt en voor de rijping gebruikt men hoofdzakelijk bourbonvaten en zo'n 10% sherry vaten. De vaten worden in eigen kuiperij gerepareerd en er is ook een kopersmid in dienst voor het maken van nieuwe en onderhouden van de oude stills. Glenfiddich betrekt zijn water voor de bereiding van whisky uit een waterbron nl. de Robbie Dubh, wat "Zwarte Robert" betekent en om de condensors te koelen gebruikt men water uit de rivier de Fiddich. Zo'n 90% van de productie wordt als single malt verkocht.
Op 25 december 1887 druppelde er voor het eerst spirit uit de stills van Glenfiddich. Om dat te vieren, werd deze “125th Anniversary Edition” ontwikkeld door Malt Master Brian Kinsman. Het is een vatting van geturfde en ongeturfde whisky’s, van verschillende leeftijden en gerijpt op diverse soorten vaten. De geturfde whisky werd hoofdzakelijk in vaten van Europees eiken gerijpt. Daarnaast werd gebruik gemaakt van bourbonvaten en een hoog percentage Sherry-vaten. De karakteristieke fles is prachtig verpakt in een blik, met een certificaat van echtheid, een leaflet met productdetails en een geëtste koperen stopper.
€ 123,96
Fles
Huidige voorraad: 0
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
43% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Lichte amberkleur
Geur
Eerst krachtige tonen van zoete turfrook, gevolgd door de voor Glenfiddich kenmerkende geuren van frisse citrus, gedroogd fruit en toffee. Vervolgens komen de rokerige tonen weer terug, nu aangevuld met de zoete kruidigheid van kruidnagel en fijne moutige tonen.
Smaak
Rijk en zoet, waarbij de rokerigheid weer voorop staat. Zoete tonen van gedroogd fruit, pure chocolade en noten zijn nu nadrukkelijker aanwezig, samen met frisse citrus en mout. Het geheel is prachtig in balans en tamelijk complex.
Afdronk
De afdronk is lang en rokerig, wat droger en met fijne tonen van mandarijn en noten.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review