Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: 09.30 - 13.00 uur

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

MACALLAN Edition No. 5

(0,0 / 5)
MACALLAN Edition No. 5
The Macallan distilleerderij was een van de eerste whiskystokerijen in Schotland, ze werd opgericht in 1824 bij een doorwaadbare plaats in de Spey rivier bij de boerderij met de naam Easter Elchies. De Macallan distilleerderij staat vrij hoog boven de noordelijke oever van de rivier de Spey ten noorden van Aberlour onder het toeziend oog van Eastern Elchies House. Dit 18e eeuwse landhuis stamt uit de tijd van Koning Jacobus II. In 1966 werd er een compleet nieuwe distilleerderij naast de oude gebouwd en in 1990 werd het grootste warehouse van Schotland geopend. Deze zachte, mooie en niet te zware 10 jaar oude single maltwhisky heeft gerijpt op zorgvuldig geselecteerde Bourbon- en Sherryvaten.
In de nu nog producerende distilleerderij staan vijf wash en tien spirit stills verhit met gasvlammen. Deze stills zijn opvallend klein en hebben een korte hals. Het zijn dan ook de kleinste gasgestookte stills van Schotland. Door gebruik van het mooie "Golden Promise" graan en voor de rijping gebruikte en zorgvuldig geselecteerde Europese en Amerikaanse eikenhouten vaten, waarin eerder sherry of bourbon gerijpt heeft, ontstaat deze unieke, zachte, delicate en lichte Fine Oak Single Malt Whisky van The Macallan. Het water voor het brouwen komt uit vier geboorde gaten in de grond. Dit is water afkomstig uit de rivier de Spey en door verschillende grondlagen gezakt en zodoende gefilterd. Het water is van constante temperatuur en bevat geen bacteriën
Het verhaal van de Edition-serie
EEN TOEWIJDING AAN DE KUNST VAN HET MAKEN VAN WHISKY
De kern van de Edition-serie is ons verlangen om te innoveren; om de grenzen te verleggen en verwachtingen uit te dagen in de creatie, ervaring en het plezier van The Macallan.

Voortzetting van het verhaal van onze eiken vaten en obsessie met hout dat fundamenteel is bij het maken van alle Macallan single malt, biedt de Edition-serie de vrijheid om verder te kijken dan de traditionele vatstijlen die worden gebruikt in andere Macallan-whisky's.

Elk jaar wordt een unieke selectie vaten, elk met een speciaal en onderscheidend karakter, uitgekozen om een ​​nieuwe editie te creëren die een voorbeeld is van de diversiteit aan eiken vaten die worden gebruikt bij de rijping van de Macallan-whisky's.

Samenwerken met partners uit verschillende expertisegebieden, elke release in de serie is een individu - een echt huwelijk van Macallan-beheersing en de unieke invloed van verschillende achtergronden op het whisky-maakproces.
€ 119,95
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Flesinhoud
70 CL
Alcoholpercentage
48.5% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Amber
Geur
Perzik en rijp fruit, lichte citrus tonen en kruidigheid.
Smaak
Frisse vanille, caramel tonen van gember
Afdronk
De fruitige tonen blijven lekker hangen
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review