Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: 09.30 - 13.00 uur

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Octomore Bruichladdich Edition 8.4 / 170ppm

(0,0 / 5)
Octomore Bruichladdich Edition 8.4 / 170ppm
Bruichladdich is opgericht in 1886 door de broers William, John en Robert Gourlay Harvey. De distilleerderij is de meest westelijk gelegen distilleerderij van het land. Bijzonder aan Bruichladdich is dat er nog steeds gewerkt wordt volgens lokale tradities. Zo wordt er bijvoorbeeld enkel whisky vervaardigd op basis van Schotse gerst. Wist u dat deze distilleerderij ook zwaar geturfde en zelfs extreem geturfde whisky produceert? Dit wordt uitgebracht onder de namen Port Charlotte en Octomore.

De onderneming is in het verleden een aantal keer overgenomen en zelfs nog even gesloten geweest, zoals bij meer producenten gebeurd is. Een leuk detail is dat de distilleerderij nog nagenoeg gelijk is aan het moment van oprichting. De vloeren waar de ketels staan zijn nog steeds van hout en worden met stoom verwarmd, precies zo als vroeger.
Octomore staat bekend als 's werelds zwaarst geturfde single malt whisky. De naam van het merk stamt af van een boerderij in de nabijheid van de stad Port Charlotte. Octomore whisky is van origine uitgebracht als een experiment met een zeer gelimiteerde oplage. Het was een whisky die bijzonder succesvol was, ondanks dat alles aan het merk tegen de tradities van de markt indruiste. Met Octomore wordt aangetoond dat whisky niet per definitie oud moet zijn om succesvol te worden.
naam het aangeeft een rijping genoten op nieuwe 'maagdelijke' vaten. Het resultaat is een frisse eik toon gedragen door een portie turf om U tegen te zeggen: you love it of you hate it. Bruichladdich blijft met succes Octomore release op de wereld vuren waarbij het PPM gehalte werkelijk alle records breekt. De Octomore 8.4 is de nieuwste aanwinst en zoals altijd is ook deze versie een gelimiteerde oplage die in de conische gekende fles wordt gepresenteerd. Het hoge fenolgehalte in deze whisky overstijgt werkelijk elke verwachting en doet menig turfliefhebber schuim op de mond krijgen. Deze 8 serie kreeg de benaming 'Masterclass' mee en zijn allemaal geproduceerd met 100% Schots mout. Jim MacEwans, de Master Distiller dopte de 8.4 als 'Gamechanger' waarmee verwezen wordt naar de A-typische keuze voor nieuwe maagdelijke vaten, het resultaat is pure vakmanschap voor de die hard fan!
€ 189,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Islay
Flesinhoud
70 CL
Alcoholpercentage
59.5% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Krachtig & Rokerig
Kleur
Goud
Geur
Eerst aroma’s van de zee, karamel, limoen en pijptabak, gevolgd door steeds sterker wordende turfrook. Vervolgens komen vanille, munt, toffee, stroop en amandelen. Als laatste krijgt hij aroma’s van perzik, peer en boterbloemen. Smaak: zacht en zoet, tonen van turfrook, zacht fruit, vanille, honing, citrusfruit, zeewind, leer, gerookte mosselen, varens en crème brûlée. De afdronk is lang en rokerig, waarbij het accent langzaam van zoet naar zilt verschuift.
Smaak
Zacht en zoet, tonen van turfrook, zacht fruit, vanille, honing, citrusfruit, zeewind, leer, gerookte mosselen, varens en crème brûlée.
Afdronk
De afdronk is lang en rokerig, waarbij het accent langzaam van zoet naar zilt verschuift.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review