Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: 09.30 - 13.00 uur

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Octomore Bruichladdich Edition 5.1 / 169 PPM Islay Single Malt Whisky

(0,0 / 5)
Octomore Bruichladdich Edition 5.1 / 169 PPM Islay Single Malt Whisky
Bruichladdich is opgericht in 1886 door de broers William, John en Robert Gourlay Harvey. De distilleerderij is de meest westelijk gelegen distilleerderij van het land. Bijzonder aan Bruichladdich is dat er nog steeds gewerkt wordt volgens lokale tradities. Zo wordt er bijvoorbeeld enkel whisky vervaardigd op basis van Schotse gerst. Wist u dat deze distilleerderij ook zwaar geturfde en zelfs extreem geturfde whisky produceert? Dit wordt uitgebracht onder de namen Port Charlotte en Octomore.

De onderneming is in het verleden een aantal keer overgenomen en zelfs nog even gesloten geweest, zoals bij meer producenten gebeurd is. Een leuk detail is dat de distilleerderij nog nagenoeg gelijk is aan het moment van oprichting. De vloeren waar de ketels staan zijn nog steeds van hout en worden met stoom verwarmd, precies zo als vroeger.
Octomore staat bekend als 's werelds zwaarst geturfde single malt whisky. De naam van het merk stamt af van een boerderij in de nabijheid van de stad Port Charlotte. Octomore whisky is van origine uitgebracht als een experiment met een zeer gelimiteerde oplage. Het was een whisky die bijzonder succesvol was, ondanks dat alles aan het merk tegen de tradities van de markt indruiste. Met Octomore wordt aangetoond dat whisky niet per definitie oud moet zijn om succesvol te worden.
Deze prachtige nieuwe Octomore E dition 05.1 botteling werd gedistilleerd uit gerst, gemeten in de oorspronkelijke gemoute gerst, 169 ppm delen per miljoen van de totale fenolen volgens de industrie standaard methode van HPLC bevat. De whisky heeft op de voor Bruichladdich zo klassieke bourbon vaten gerijpt. Het graan is afkomstig van slechts één boerderij en niet vermengd. De whisky is gebotteld op 59.5% alc. Non chill filtered,no artificial colouring. Er zijn wereldwijd slechts 18.000 flessen van gebotteld.
€ 229,95
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Islay
Flesinhoud
70 CL
Alcoholpercentage
59.5% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Krachtig & Rokerig
Kleur
Goud
Geur
Direct de geur van rook, turf en teer, gevolgd door gras, stro en een licht mint aroma, aroma’s van graan die langzaam achter de rook vandaan komen en een lichtzoete toets gevolg door ziltheid die goed samen gaat met de rook
Smaak
Vol en krachtig door de alcohol en de rokerige smaak die overigens in goede balans met elkaar zijn, gevolgd door een zoet aroma van peer die langzaam doorkomt alsmede graan
Afdronk
Lang met veel turf en rook
Serveren
Wilt u Octomore Bruichladdich Edition 5.1 / 169 PPM Islay Single Malt Whisky online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review