Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten / closed
Di: 09.30 - 18.00
Wo: 09.30 - 18.00
Do: 09.30 - 18.00
Vr: 09.30 - 19.00
Za: 09.00 - 17.00
Zo: gesloten / closed

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Octomore Bruichladdich Edition 08.1 / 167

(0,0 / 5)
Octomore Bruichladdich Edition 08.1 / 167
Bruichladdich is opgericht in 1886 door de broers William, John en Robert Gourlay Harvey. De distilleerderij is de meest westelijk gelegen distilleerderij van het land. Bijzonder aan Bruichladdich is dat er nog steeds gewerkt wordt volgens lokale tradities. Zo wordt er bijvoorbeeld enkel whisky vervaardigd op basis van Schotse gerst. Wist u dat deze distilleerderij ook zwaar geturfde en zelfs extreem geturfde whisky produceert? Dit wordt uitgebracht onder de namen Port Charlotte en Octomore.

De onderneming is in het verleden een aantal keer overgenomen en zelfs nog even gesloten geweest, zoals bij meer producenten gebeurd is. Een leuk detail is dat de distilleerderij nog nagenoeg gelijk is aan het moment van oprichting. De vloeren waar de ketels staan zijn nog steeds van hout en worden met stoom verwarmd, precies zo als vroeger.
Octomore staat bekend als 's werelds zwaarst geturfde single malt whisky. De naam van het merk stamt af van een boerderij in de nabijheid van de stad Port Charlotte. Octomore whisky is van origine uitgebracht als een experiment met een zeer gelimiteerde oplage. Het was een whisky die bijzonder succesvol was, ondanks dat alles aan het merk tegen de tradities van de markt indruiste. Met Octomore wordt aangetoond dat whisky niet per definitie oud moet zijn om succesvol te worden.
€ 132,22
Fles
Huidige voorraad: 0
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Islay
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
59.3% vol
Soort whisky
Single Malt
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review