Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: 09.30 - 13.00 uur

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Octomore Bruichladdich Edition 06.3 / 258 PPM Islay Single Malt Whisky

(0,0 / 5)
Octomore Bruichladdich Edition 06.3 / 258 PPM Islay Single Malt Whisky
Bruichladdich is opgericht in 1886 door de broers William, John en Robert Gourlay Harvey. De distilleerderij is de meest westelijk gelegen distilleerderij van het land. Bijzonder aan Bruichladdich is dat er nog steeds gewerkt wordt volgens lokale tradities. Zo wordt er bijvoorbeeld enkel whisky vervaardigd op basis van Schotse gerst. Wist u dat deze distilleerderij ook zwaar geturfde en zelfs extreem geturfde whisky produceert? Dit wordt uitgebracht onder de namen Port Charlotte en Octomore.

De onderneming is in het verleden een aantal keer overgenomen en zelfs nog even gesloten geweest, zoals bij meer producenten gebeurd is. Een leuk detail is dat de distilleerderij nog nagenoeg gelijk is aan het moment van oprichting. De vloeren waar de ketels staan zijn nog steeds van hout en worden met stoom verwarmd, precies zo als vroeger.
Octomore staat bekend als 's werelds zwaarst geturfde single malt whisky. De naam van het merk stamt af van een boerderij in de nabijheid van de stad Port Charlotte. Octomore whisky is van origine uitgebracht als een experiment met een zeer gelimiteerde oplage. Het was een whisky die bijzonder succesvol was, ondanks dat alles aan het merk tegen de tradities van de markt indruiste. Met Octomore wordt aangetoond dat whisky niet per definitie oud moet zijn om succesvol te worden.
De Bruichladdich Octomore 6.3 Islay Barley is de derde release in de zesde serie en de eerste die gemaakt is van 100% Islay barley. Gerst gezaaid in 2008 door James Brown op het Lorgba veld van de Octomore Farm. Een gebied vlakbij de Westelijke kust van Loch Indaal. Deze release is de meest geturfde ooit met maar liefst 258 PPM. Ter vergelijking, het vorige record stond op 169 PPM met de Octomore 5.1. Dat wordt nu dus maar liefst 89 PPM meer. Uiteraard gebotteld op vatsterkte (cask strength) ditmaal van maar liefst 64%. Dat wordt dus een zware jongen van 5 jaar oud!
€ 259,95
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Islay
Flesinhoud
70 CL
Alcoholpercentage
64% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Krachtig & Rokerig
Kleur
Helder Goud
Geur
Zee tonen met aroma’s van munt en heide bloemen, wilde tijm en opkomende turf
Smaak
Als de stevige turf aroma’s zijn weggezakt komen tonen van zachte rode bessen, kersen, Russische toffee, pure chocolade, ahornsiroop en zachte eiken naar voren
Afdronk
Lang met het aangename Islay karakter van vettige tonen van turf en aroma’s van het fruit en chocolade zoetheid.
Serveren
Wilt u Octomore Bruichladdich Edition 06.3 / 258 Islay Single Malt Whisky
online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review