Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: 09.30 - 13.00 uur

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Johnnie Walker Blender's Batch Espresso Roast

(0,0 / 5)
Johnnie Walker Blender's Batch Espresso Roast
De oorsprong van het bedrijf start in de levensmiddelenzaak van John Walker. Vanaf 1820 besloot John Walker ook whisky te gaan verkopen. Het was gebruikelijk in die tijd dat boeren hun eigen whisky stookten. Deze whisky's waren vaak enorm wisselend van kwaliteit en samenstelling. John Walker was een van de eersten die verschillende whisky's met elkaar mengde (blenden) om zo een consistentere kwaliteit te verkrijgen. Hij zou later zelfs graanwhisky toevoegen aan de maltblend, waardoor de drank lichter werd en goedkoper te produceren. Het blenden van graan- en maltwhisky's zou vanaf het einde van de 19e eeuw gebruikelijk worden, en tegenwoordig bestaat 85% van de markt uit blends.

Na zijn overlijden in 1857, leggen Johns zoon Alexander en kleinzoon Alexander II zich helemaal toe op het produceren van whisky. In 1870 wordt de kenmerkende vierkante fles geïntroduceerd, samen met het label dat altijd onder een hoek van 24 graden op de fles is geplakt. Vanaf 1908 krijgt de whisky de officiële benaming "Johnnie Walker Whisky" en doet het logo van de "striding man" met de slogan "Born 1820 - Still going strong!" zijn intrede.
In ons huis in Schotland voeren een team van 12 Johnnie Walker-expertmengers meer dan 100 experimenten uit die de grenzen van smaak en smaak verleggen. Het zijn dergelijke experimenten die meer dan een eeuw geleden hebben bijgedragen aan het creëren van het pictogram dat Johnnie Walker Black Label is.

Onder toezicht van Jim Beveridge, onze Master Blender, blijft dit kleine team nieuwe smaakcombinaties en technieken ontdekken die zowel nieuwe als doorgewinterde whiskyliefhebbers zullen opwinden.

Introductie van Johnnie Walker Blenders 'Batch Espresso Roast; het resultaat van een experiment onder leiding van blender Aimée Gibson, waarbij whisky's gedestilleerd werden met gerst die zwaarder dan ooit tevoren geroosterd was.

Dit experiment creëerde een malt met ongelooflijk rijke, donkere chocoladetonen. Deze ongewoon intense smaak werd vervolgens uitgebalanceerd met andere whisky's gerijpt in verjongde vaten om een
€ 36,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Flesinhoud
50 CL
Alcoholpercentage
43.2% vol
Soort whisky
Blended
Smaak
Een diepe warme smaak met hints van chocolade en koffie.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review