Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: 09.30 - 13.00 uur

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Ardbeg Auriverdes

(0,0 / 5)
Ardbeg Auriverdes
In 1794 bouwde illegale whiskystokers een illegale stokerij en in 1815 is toen de legale distilleerderij geopend. Ardbeg is tussen 1981 en 1989 voor verbouwingen gesloten geweest. De moutvloer werd toen ook niet meer gebruikt en Ardbeg betrekt het mout nu van buurman Port Ellen. Deze mout is nog steeds het meest turfhoudend van het eiland. In 1996 is de Ardbeg weer gesloten maar in 1997 door de huidige eigenaar geopend onder leiding van de toenmalige manager Stuart Thomson, die zijn sporen bij Glenmorangie reeds verdiend had als mash man. In het stillhouse van Ardbeg staan één wash still en één spirit still, die met stoom verwarmd worden. De stills zijn bijna even groot, bij andere distilleerderijen zijn de spirit stills meestal kleiner dan de washstills en de stillman van Ardbeg moet eerst tweemaal een eerste distillaat distilleren om de spirit geheel te kunnen vullen. De rijping van de new spirit van Ardbeg vindt plaats op nieuwe en refill bourbon vaten. Het water om te brouwen komt via een pijpleiding uit een meertje Loch Uigeadail geheten. De nieuwe eigenaar zal de productie van Ardbeg uitsluitend als non chill-filtered single malt op de markt brengen.
De Limited Edition van dit jaar heeft gerijpt op Amerikaans eiken vaten met bijzonder getoaste deksels, speciaal voor deze kwaliteit ontwikkeld.
De nieuwe toasting techniek geeft de whisky een geheel eigen smaakprofiel, met mokka-koffie aroma’s aan de ene kant van het spectrum en romige vanille aan de andere kant. De whisky is gebotteld op 49,9%.

De whisky is in alle opzichten een samenkomst van twee richtingen. Gedistilleerd met gelijke delen vakmanschap en passie, komt de naam Ardbeg Auriverdes van de kleur van de gouden whisky (auri) in Ardbegs iconische groene fles (verde). Auriverdes is eveneens het koosnaampje van het Braziliaanse voetbalelftal, het gastland van het wereldkampioenschap komende zomer en de inspiratie voor Ardbeg’s Peat Football, the thema voor Ardbeg Day op 31 mei. Op 28 en 29 juni is Ardbeg zelfs naamgever van de jaarlijkse “Swamp Football World Cup” in Argyll, Schotland.
€ 235,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Islay
Flesinhoud
70 CL
Alcoholpercentage
49.9% vol
Soort whisky
Single Malt
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review