Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: 09.30 - 13.00 uur

De Drie Dennen úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Eendenborst met Portsaus

Deze heerlijke combinatie is een topper voor de feestdagen.

week 51-52-53.jpg

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 1 el olijfolie

Portsaus

  • 400 ml gevogeltefond
  • 75 ml Cálem LBV port
  • 1 sinaasappel, rasp en sap ervan
  • 2 takjes tijm
  • 80 gr roomboter, in blokjes

 

Haal de eendenborstfilets uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 160 ˚C.

Doe de fond, port, sinaasappelsap en -rasp en de tijm in een pan en breng dit aan de kook.
Laat inkoken tot het een dikke saus geworden is. Giet dit door een zeef in een andere pan en zet deze even apart van het vuur.

Kerf het vetlaagje van de eendenborst in een ruitpatroon en bestrooi met peper en zout.
Bak op middelhoog vuur in de olijfolie de eendenborstfilets op de velkant ongeveer 4 minuten. Draai de filets om en bak de andere kant ongeveer 2 minuten.

Leg de filets dan in een ovenschaal, zet deze in de voorverwarmde oven en laat nog 5 minuten garen. Haal de filets uit de oven en bedek ze losjes met aluminiumfolie om ze te laten rusten voordat je ze aansnijd.

Zet de pan met saus op een laag vuur, verwarm de saus en voeg daarna blokje voor blokje de koude boter toe. Maak op deze manier de saus af.

Snijd de filets in mooie dunne plakken, verdeel de plakken over 4 borden. Leg de koolparten erbij en giet de saus over het vlees.

Lekker met verse vijgen, bospaddenstoelen, gebakken aardappeltjes, aardappelpuree of vers brood om lekker in de saus te dippen

Eet smakelijk 

« Terug