Age check

We always ask for your age, in stores and also online. Are you 18 or older?

De Drie Dennen
Chaamseweg 6
5111 VM BAARLE NASSAU

Opening hours

Mon: gesloten / closed
Tue: 09.00 - 18.00
Wed: 09.00 - 18.00
Thu: 09.00 - 18.00
Fri: 09.00 - 20.00
Sat: 08.30 - 17.00
Sun: 09.30 - 13.00

De Drie Dennen úw topSlijter 100% craftsmanship

Fine Taste Good Living

Zalm met preistamppot

We kennen de standaard stamppotten zoals boerenkool of hutspot, maar wist je dat preistamppot ook erg lekker is? Heerlijk in combinatie met zalm en wat mosterd. En natuurlijk met een mooie bijpassende witte wijn.

1_en_9.-wilde-zalm-met-preistamppot-klein.jpg

 

Wijntip: Caves d’Albret Colombard-Chardonnay
Deze bleekgele wijn heeft een zeer intense geur met tonen van citrusvruchten, peer en honing. Een wijn waarin zoet en zuren mooi in balans zijn. Een frisse, aromatische wijn.

 

Ingrediënten
600 g  aardappels
400 g prei, gesneden
1 st wilde zalm met kruiden
1 el roomboter
1 el mosterd
peper en zout

 

Breng water aan de kook voor de aardappels. Was (of schil) de aardappels en snijd in kleine stukken. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.

Was de prei goed. Doe dit in een vergiet zodat er geen zand achterblijft. Kook de prei 10 minuten met de aardappels mee. Doe wat van het kookvocht in een bakje en giet daarna de aardappels en de prei af.

Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de zalm gaar in circa 5 minuten. Bak de zalm eerst op de huid en draai daarna voorzichtig om. Zorg dat alle kanten even de pan hebben gezien.

Stamp de aardappels en prei goed door elkaar en schenk wat kookvocht erbij. Breng op smaak met mosterd, zout en peper.

Serveer de preistamppot met de zalm ernaast.

 

Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met kappertjes erbij.

 

« Back